Beat2Phone EKG-mittari, älykäs mobiilisovellus ja pilvipalvelu

HUOM! Vanhan Android-sovellusversion “Beat2Phone” tuki on lopetettu, ja se poistetaan Googlen Play Storesta. Suosittelemme kaikkia käyttäjiä lataamaan uuden sovellusversion “Beat2Phone ECG”. Vanhaa sovellusversiota ei tarvitse poistaa. Vanhalla sovellusversiolla tehdyt mittaukset poistuvat, jos sovelluksen poistaa.

Tällä muutoksella ei ole vaikutusta iOS-käyttäjiin. Uusimman iOS-version nimi on edelleen “Beat2Phone”.

Luotettava ja helppokäyttöinen EKG-mittari ja puhelinsovellus

Beat2Phone-sensori, joka on sykemittarin näköinen ja kokoinen laite, lähettää digitaalisesti EKG-käyrän mobiililaitteeseen, jossa se mobiilisovelluksen avulla näytetään sydänfilmin tavoin reaaliaikaisena näytössä.

Beat2Phone EKG-mittarin käyttöön tarvitset vain:

 • Beat2Phone bluetooth -sensorin, joka kiinnitetään joustavan vyön avulla rintaan.
 • Älypuhelimen tai tabletin (Android/iOS), johon ladataan Beat2Phone-sovellus

Beat2Phone EKG-mittaria voi käyttää vuorokauden ympäri kaikissa tilanteissa. Mobiilisovelluksella voi tallettaa sydänfilmin mobiililiatteen muistiin ja pilvipalveluun. Tallenteita voi helposti katsella mobiililaitteessa ja pilvipalvelussa.

Beat2Phone-sovellus on selkeä ja helppokäytöinen

Voit ladata Beat2Phone-sovelluksen käyttöohjeen tästä linkistä >>

 

Beat2Phone-sensori ja -mobiilisovellus ovat VitalSignum Oy:n kehittämiä.

 • Beat2Phone-mobiilisovellus toimii Android- ja iOS-laitteissa.
 • Sensori on yhteensopiva Bluetooth Low Energyä tukevien laitteiden kanssa.
 • Beat2Phone-sensorilla on kahden (2) vuoden valmistajan takuu.

Beat2Phone-pilvipalvelu sydänfilmin tallentamiseen ja tutkimiseen

Beat2Phone-pilvipalvelu on internet-selaimessa toimiva palvelu, jonne Beat2Phone-mobiilisovellus tallentaa sydänfilmisi automaattisesti halutessasi.

Beat2Phone-pilvipalvelun käyttöön tarvitset vain:

 • Laitteen, jossa on internet-yhteys ja internet-selain.
 • Beat2Phone-mobiilisovelluksessa luodun käyttäjätunnuksen ja salasanan
 • Beat2phone-sensorin ja mobiilisovelluksen sydänfilmin mittaamiseen ja tallentamiseen pilvipalveluun
 • Internet-yhteyden laitteeseen, johon Beat2Phone-mobiilisovellus on asennettu

Beat2Phone-pilvipalvelussa voit tarkastella kaikkia tallennettuja sydänfilmejäsi. Voit myös helposti käydä sydänfilmit läpi asiantuntijan tai lääkärisi kanssa. Pilvipalveluun on tulossa ominaisuus, joka etsii sydänfilmistäsi mahdollisesti löytyviä poikkeavuuksia, joista on hyvä keskustella asiantuntijan kanssa.

Beat2Phone-pilvipalvelu on selkeä ja helppokäytöinen

Beat2Phone-pilvipalvelu löytyy tästä osoitteesta: https://www.beat2phone.net

Voit ladata Beat2Phone-pilvipalvelun käyttöohjeen tästä linkistä >>

Pilvipalveluun luotu käyttäjäprofiili ja sen sisältämät sydänfilmitallenteet voidaan palauttaa pilvipalvelusta toiselle Android-laitteelle. Näin mobiililaitteen vaihto sujuu helposti ja sydänfilmit ovat aina saatavilla.

Kotikäyttäjät saavat pilvipalvelun käyttöönsä ostamalla Beat2Phone-sensorin, lataamalla mobiilisovelluksen ja luomalla siihen käyttäjätunnuksen ja salasanan. Samalla tunnuksella ja salasanalla voi kirjautua pilvipalveluun, jonne sydänfilmit latautuvat automaattisesti omaan käyttäjäprofiiliin.

 

Sydänoireiden selvittämiseen

Satunnaiset ja säännölliset tykytykset ovat usein varttuneemman väestön riesana. Terveyskeskusten ja sairaalapäivystysten EKG-mittauksiin on usein jonoa, ja kun mittaukseen pääsee, on usein tykyttelytuntemus jo poistunut. Beat2Phone-mittarilla tykyttelytuntemuksia tai sydänoireita poteva henkilö voi mitata sydänkäyrää kotioloissa ja näyttää mittaustulokset lääkärille. Näin saadaan lääkärin vastaanotolla tehtävää lyhyttä EKG-mittausta laajempi kuva sydämen kunnosta ja sydänfilmiä tilanteista, joissa outoja tuntemuksia esiintyy.

Beat2Phone-laitteella voit seurata sydämesi toimintaa:

 • EKG (sydänfilmi)
 • Syke (myös käyränä)
 • Sykevälivariaatio (myös käyränä)
 • Asento ja aktiviteetti (3D-kiihtyvyysanturista)
 • Tuntemusnappi
 • Analyysimoodissa lisäksi:
  • Sykkeen histogrammi mittauksen ajalta
  • EKG:n intervallit: P, PR, QRS, ST ja QTc
  • Annotaatiomahdollisuus
  • EKG ja syke myös millimetripaperinäkymässä. Näkymä voidaan valita ja lähettää esim. sähköpostin liitteenä

Ekg-käyrän arviointi kotioloissa ei ole kovin helppoa eikä edes suositeltavaa, mutta suuremmat poikkeavuudet pystyy havaitsemaan. Lääkäri näkee käyrästä yksityiskohdat ja voi analysoida sydänfilmin pohjalta mahdollisen hoitotarpeen.

”Jos esimerkiksi eteisvärinä pystyttäisiin havaitsemaan ajoissa, moni hyytymä ja veritulpan synty voitaisiin saada ehkäistyä ajoissa”

Beat2Phone on kätevä apu kun halutaan saada sydänfilmiä satunnaisista tykyttelyistä ja tuntemuksista. Beat2Phone-laitteen käyttäjän tarvitsee ainoastaan asettaa sykevyö rintakehälle ja aloittaa mittaus mobiilisovelluksella, jolloin laite tallentaa tuntemukset mobiililiatteen muistiin ja pilvipalveluun myöhempää tarkastelua varten.

Beat2Phone-anturia voi huoleti käyttää kellon ympäri, ja se voi tallentaa signaalia yhtäjaksoisesti jopa yli 24 tunnin ajan.

Urheilusuoritusten analysointiin

Urheilijat ja aktiiviset liikunnan harrastajat innostuvat toisinaan liikkumaan ylikuntoon asti. Tällöin sydän joutuu lujille, tulee tykytyksiä ja rytmihäiriöitä. Aktiivikuntoilijoille suositellaankin säännöllistä sydämen tutkimista.

Beat2Phone EKG-mittarilla ja mobiilisovelluksella voi nähdä sykkeen ja sykevälivaihtelun lisäksi vielä sydänkäyrän, jolloin kuntoilun taso on helpompi pitää aisoissa.

Sykemittari on kestävyysliikunnan harrastajalle monipuolinen työkalu, joka tukee tavoitteellista harjoittelua ja auttaa liikkujia saavuttamaan halutut harjoitusvaikutukset. Sykemittari tuntuu löytyvän tänä päivänä lähes jokaisen urheilun harrastajan ranteesta.

Beat2Phone EKG-mittari näyttää ja tallentaa urheilutilassa samat tiedot kuin sykemittari, mutta samalla tallentuu myös sydänfilmi (EKG), josta urheilulääkäri tai kardiologi voi analysoida ja löytää paljon lisäinformaatiota urheilun ja harjoittelun vaikutuksesta terveyteen ja sydämen toimintaan.

Urheilutilassa urheilusuorituksen metriikan voi tallentaa puhelimen muistiin tai muistikortille, ja tallenteita voi katsella ja analysoida yhdessä lääkärin tai valmentajan kanssa. Laite tallentaa GPS:n avulla tiedot reitistä ja antaa monipuolista tietoa harjoituksen rasituksesta sen vaikutuksesta ja energian kulutuksesta.

Beat2Phone on “urheilutilassa”, kun GPS-tiedot on valittu asetuksissa. Seuraavat tiedot ovat saatavilla urheiluharjoituksesta:

 • Sydänfilmi
 • Hetkellinen keskimääräinen ja maksimisyke ja sykkeen histogrammi.
 • GPS tiedot: nopeus, latitudi, longitudi, ja korkeus (puhelimen paineanturista)
 • Matkan pituus ja kestoaika
 • Hetkellinen, keskimääräinen ja maksiminopeus
 • Keskimääräinen nopeus ja syke, kun nopeus on ollut yli asetetun nopeuskynnyksen (ks. Profiili)
 • Kulutettu energia (kcal)
 • Kadenssi (askeltiheys)
 • Suorituskyky: yhden sydämen lyönnin aikana edetty matka (hetkellinen ja keskiarvo)
 • Harjoituksen reitti kartalla merkittynä syke- ja GPS-tiedoilla.
 • Harjoituksen loputtua Beat2Phone ehdottaa tulosten yhteenvedon tallennusta puhelimen kalenteriin harjoituspäiväkirjaa varten.

Urheilua on syytä välttää, jos on yleinen väsymyksen tai sairauden tunne, kuumeinen infektio, kurkkukipua, rintakipua tai lihaskipua.

Oikein annosteltuna liikunta vaikuttaa edullisesti lähes kaikkiin elimistön toimintoihin. Liikunta lisää fyysistä ja psyykkistä jaksamista sekä hidastaa toimintakyvyn heikkenemistä. Liikunnalla voidaan myös ehkäistä ja jopa hoitaa sairauksia. Säännöllinen liikunta ehkäisee verenpaineen kohoamista, parantaa heikentynyttä sokeriaineenvaihduntaa, tekee hyvää kolesterolille ja auttaa painonhallinnassa.